Een heerlijk schapenkaasje gemaakt van rauwe melk uit Aveyron, Zuid-Frankrijk. Hier maken Rosine and Jean-François Dombre deze heerlijke kaas van de melk die zij verkrijgen uit hun kudde van 600 schapen die, tijdens de zomermaanden, vrijuit grazen op de grassen rondom de plaats Cabasses. De kaaskenner zal weten dat ook de Roquefort uit deze streek komt. Uiteraard loopt de melk aan het einde van het melkseizoen iets terug. De melk is dan niet langer rijk genoeg om de Roquefort’s te maken, en daarom werd er gezocht naar een alternatief, zodat er geen heerlijke melk verloren ging… Zo werd de Pérail de Cabasses geboren en kan je deze tegenwoordig het hele jaar door krijgen. Dit mooie ambachtelijke kaasje wordt volledig met de hand gemaakt en is heerlijk lobbig van structuur, al ligt hij in vetpercentage lager dan de meeste kazen. In de mond geeft dit kaasje een lichte prikkeling gecombineerd met de smaak van verse walnootjes. Naast de Pérail, maakt deze kaasmaker ook nog een Roccaillou, een klein 80gr. kaasje en een Cabassou, die twee keer zo groot is als de Perail. Allen hebben dezelfde structuur en verschillen weinig tot niet in smaak.