Een bijzondere Ierse kaas met een Hollands tintje. De Nederlandse kaasmaakster Marion Roeleweld werkte tijdens haar studie al op een kaasmakerij. Jaren geleden bezocht Marion Ierland en raakte verknocht aan dit land. Ze leerde geitenboer Haske kennen en verhuisde naar Galway in het oosten van Ierland. Hier begon de productie van geitenkaas, waarvoor de melk van hun eigen kudde geiten gebruikt werd. Na grote successen en vele awards is Marion een nieuwe uitdaging aangegaan. Ze verkaast naast haar eigen melk nu ook de gepasteuriseerde melk van een bevriende boer, die een kudde schapen heeft. De kudde is relatief klein, dus de kaasproductie is niet hoog. De kaas, die sinds 2013 wordt gemaakt, rijpt minimaal 6 maanden en heeft een fantastische getoaste smaak met heerlijke karameltinten. De naam komt voort uit de Iers-Gaelische, Keltische taal en betekent ‘kaas van het land’. De naam mag moeilijk uit te spreken zijn, de smaak spreekt voor zich. Een echte aanrader!