Een fantastische blauwader kaas uit noord Italië. De kaas wordt geproduceerd in de Pusteria vallei, in het Italiaanse deel van Tirol. Dit deel van de Alpen bevindt zich op een hoogte tussen 750 meter en 1180 meter boven de zeespiegel. Hierdoor groeit er in deze streek een bijzonder scala aan grassen en kruiden die alleen in de bergen te vinden zijn. Deze kruiden hebben als kenmerk dat ze een subtiel zoetje afgeven aan de melk die voor de kaasproductie gebruikt wordt. De Erborinato di Pecora (=schaap) wordt op geheel ambachtelijke wijze gemaakt van rauwe schapenmelk. Nadat de kaas gemaakt is wordt deze minimaal 60 dagen gerijpt in grotten binnen de vallei alvorens in onze rijpingskamer nog minimaal 2 maanden door te rijpen. Het resultaat is een romige blauwader kaas, die lekker pikant is door de penicillium Roqueforti in combinatie met de schapenmelk en toch mooie karameltonen heeft door het terroir waar het vee op graast. Een kaas die u zeker geproefd moet hebben.