Gemaakt van een mengsel van gepasteuriseerde koemelk, afkomstig van de Bruno Alpina-koeien of de Piemonte-koeien, die grazen in de Raschera-vallei. Deze kaas heeft zijn DOP-status sinds 1 juli 1996. Hierin is het toegestaan om naast koemelk, ook schapen- en geitenmelk te gebruiken. De melk wordt verzameld in een houten vat waar het stremsel wordt toegevoegd. Daarna wordt het vat afgedekt met een wollen doek. De wrongel wordt vervolgens geperst voor 10 minuten en nogmaals versneden en daarna gaat de kaas voor de rest van de dag onder de pers. Dan volgt het droogzouten en wordt de kaas 5 dagen onder druk gezet. Tenslotte volgt de rijping van minimaal 20 dagen in zeer dampige koude kelders. Mede door deze koude rijping blijft de kaas zeer subtiel van smaak. De smaak van deze kaas heeft een sterke associatie met hooi en botermelk. Naarmate de rijping vordert krijgt de kaas een geur van amandelen.