Een van de beroemdste klassiekers uit Frankrijk, de Roquefort. Gemaakt van rauwe schapenmelk. In dit geval spreken we over de Gabriel Coulet Roquefort. De kaasmaker die al sinds 1827 deze heerlijke kaas maakt, nadat de over-over-overgrootvader een mooie blauwflora vond in zijn wijnkelder. Dit was het moment dat hij besloot kaas te gaan maken. Nu na 130 jaar is het bedrijf nog steeds in handen van dezelfde familie. De Roquefort ontving in 1925 als eerste een AOC benaming. Dit heeft als gevolg dat de kaas alleen in de regio Roquefort gemaakt mag worden in het zuiden van Frankrijk. Daarbij eist het AOC een minimale rijping van 3 maanden. In het geval van de Gabriel Coulet wordt een minimale rijpingsperiode gehanteerd van tot 6 maanden. Dit heeft als gevolg dat de kaas veel smeuïger is in vergelijking met andere Roquefort. Daarbij is deze kaasmaker een van de weinigen die de roquefort nog op ambachtelijke wijze maakt. De liefde waarmee dit gedaan wordt is duidelijk terug te proeven in de kaas. Zilte en zoete tonen in combinatie met het romige mondgevoel zorgen voor een heerlijke aanvulling op uw plateau.