Dit kleine blauwader-kaasje uit hartje Zwitserland met zijn bijzondere uiterlijk is uniek in zijn soort. Blau Hirni betekent blauwe hersenen, en zo ziet het kaasje er ook uit. De buitenkant van de kaas zal sommige mensen afschrikken, maar daarentegen ook veel mensen intrigeren…. En terecht. Zoals het Engelse gezegde gaat: “Never judge a book by it’s cover”. Wanneer u dit spannende kaasje doorsnijdt, zult u namelijk een mooie roomwitte pâte tegenkomen onder die intens blauwe buitenkant. Ook de smaak van de kaas is compleet anders dan u zou verwachten, deze is namelijk mild en fris. Het kaasje is ontstaan als roomkaas, waar de boer rozemarijn aan toe wilde voegen. Dit ging echter mis, omdat er een blauwflora op de korst begon te groeien. De boer raakte gefascineerd en gooide het over een andere boeg. Het zou een blauwader-kaas worden, gemaakt van rauwe koemelk. Het kenmerkende uiterlijk zou blijven en de kaas kreeg de opvallende naam. Nieuwsgierig?? Zeker proberen, want dit is een absolute aanrader!