Een unieke kaas uit Bergamo, Lombardije. De boerderij die deze kaas produceert ontstond in de jaren 60. In die tijd werd er alleen gewerkt met koeien. Toen in de jaren 80 de zoons van de toenmalige boer de boerderij overnamen begon het moderniseren van het bedrijf. De één was veearts en de ander had een studie landbouwkunde afgerond, dus voldoende kennis om mee aan de slag te gaan. In het jaar 2000 werd er een compleet nieuwe schuur gebouwd die aan de hoogste eisen met betrekking tot dierenwelzijn voldeed. Dit was het punt waarop de broers besloten om de waterbuffel te gaan ondersteunen. Het begon met een klein groepje en groeide uiteindelijk uit tot een voltallige kudde die nu alle melk voor de kaasmaker produceert. Eén van de prachtige producten is de Blu di Bufala. Een grote, vierkante kaas met een stevige korst en subtiel geaderd. Deze kaas is uniek in zijn soort. De structuur is heerlijk romig en smelt op de tong. De smaak is mild, met een subtiele zoetheid die kenmerkend is voor buffelmelk. Deze kaas wordt gemaakt in een prachtige kaasmakerij die voorzien is van alle moderne snufjes, maar daarbij worden de oudste tradities hoog gehouden en worden de dieren, het land en uiteraard het product met grote liefde verzorgt en gemaakt.