In ons assortiment voeren we diverse Boeren Goudse kazen variërend van jong tot overjarig en alles ertussen in. Onze kazen worden gemaakt van rauwe melk (voor sommige kruidenkazen gethermiseerd) en allen uiteraard op de boerderij zelf geproduceerd. De rauwe melk is afkomstig van het koeienras Friesland-Holsteiner. Deze koeien geven zeer rijke melk en zeker wanneer ze het grootste deel van het jaar op de wei staan, zoals dat in dit geval ook is. De boeren waarmee wij werken bevinden zich in het groene hart van Nederland. Ieder heeft zich gespecialiseerd in een andere tak van sport. Zo is er één gespecialiseerd in jongere romige varianten van de Goudse kaas terwijl de ander zijn kazen liever “oplegt” en langer laat doorrijpen naar 10 maanden en ouder, waarbij er mooie kristallen ontstaan die zorgen voor een kleine knispering. Ook is er weer een ander die zich vooral creatief bezighoudt met gekruide varianten. Alle kaasmakers hebben echter hetzelfde doel voor ogen. Het beschermen van de tradities, kennis, dierenwelzijn en ambacht om zo een puur en eerlijk product te produceren. Hieronder vindt u een toelichting over de verschillende kruiden die aan de kaas toegevoegd kunnen zijn: