Geweldige nieuwe geitenkaas uit Méan, België. De boer die deze kaas produceert, heeft een geweldige passie voor de ambacht van het kaasmaken. Op dit moment produceert hij 30 verschillende soorten, van zowel koe-, geiten- als schapenmelk. De Buche gemaakt van rauwe melk, lijkt qua uiterlijk op een hele grote st. Maure. Toch zijn er wel degelijk wat verschillen, iets wat logisch is door het verschil van terroir. De Buche is bijzonder smeuïg en heeft hele frisse tonen met een klein zoetje in de nasmaak. Ook wordt de Buche niet gerijpt met een strootje in het midden van de kaas, hierdoor komt er minder zuurstof bij de Pâte en blijft deze romiger. De melk voor deze kaas komt van het bijzondere geitenras Chamoisée, dit geitenras heeft invloeden vanuit de Alpage geitenrassen en produceert uitzonderlijk rijke melk, heel geschikt om te verkazen. Dit blijkt ook wel, want de Buche is een geitenkaas die niet op uw kaasplateau mag ontbreken.