Voor de Camembert Calvados wordt de “Camembert de Normandie” gebruikt. Dit is een Camembert die wordt gemaakt van rauwe koemelk, in plaats van gepasteuriseerde melk. Zoals de naam al doet vermoeden komt deze kaas uit Normandië en heeft een AOC-benaming sinds 1983. De kaas werd voor het eerst gemaakt in 1790, maar werd pas echt populair tijdens de eerste wereldoorlog, omdat deze kaas door de regering werd verstrekt aan de Franse troepen. Een van de beroemdste wit-flora kazen ter wereld, en zeker niet zonder reden. Na een rijpingstijd van ongeveer 3 weken heb je een heerlijke zachte camembert vol van smaak. De Camembert Calvados creëren we zelf bij Bourgondisch Lifestyle. We verwijderen een deel van de korst en wassen de kaas met Calvados, een op cognac gelijkende sterke drank maar dan gestookt van appels, ook afkomstig uit Normandië. Tot slot wordt de kaas bestrooid met broodkruim, zodat er een korst ontstaat die ervoor zorgt dat de Camembert de calvados goed opneemt! Een geweldig streekproduct uit Normandië.