Een geweldig witflora-kaasje uit de Champagnestreek in het Noorden van Frankrijk. De Chaource wordt gemaakt van rauwe koemelk en heeft sinds 1977 een AOC-benaming. Dit betekent dat er strenge eisen aan de productie van deze kaas worden gesteld. De kaas werd in de 14de eeuw al gemaakt, maar kreeg populariteit toen de handelaren de kaas meenamen naar de grote markten van Parijs en Lyon. De Chaource ondergaat een rijpingstijd van minimaal 2 weken. In dit stadium krijgt de kaas een spierwitte, fluweelzachte korst. Langs de korst is de pâte smeuïg en ‘loopt’ zelfs iets weg. De kern heeft een krijtachtige structuur. De combinatie van de drie zorgt voor een waanzinnig mondgevoel. Daarnaast is de smaak echt geweldig. Lichte tonen van hazelnoten en gedroogd fruit, met mooie frisse melkzuren. De Chaource staat bekend als geweldige begeleider van een aperitief als bijvoorbeeld champagne, maar probeer het ook met witte wijnen uit Irancy of Sancerre of rode Coteaux champenois. Succes verzekerd!