Dzorette

Een nieuwe smaaksensatie uit Zwitserland. Gemaakt van rauwe koemelk en vervolgens ingelegd met geroosterde dennennaalden en een klein beetje Rozemarijn. Dit is ook waar de kaas zijn naam aan dankt, het betekent namelijk “klein bos” in een zuid- Zwitserse dialect. De kaas is per ongeluk ontstaan. Nadat de boer tijdens een jaarwisseling te diep in het glaasje had gekeken, liet hij een stukje eigengemaakte kaas onder de kerstboom vallen. Toen hij tevergeefs geprobeerd had de dennennaalden te verwijderen, at hij de kaas alsnog op. Zo kwam hij op het idee. Na heel wat experimenteren ontstond deze prachtige kaas. De melk die voor de kaas gebruikt wordt is van bijzonder hoge kwaliteit. De koeien grazen in hele kleine kuddes, namelijk niet meer dan 20 stuks op de beroemde vlaktes van de Etivaz. Een heerlijke nieuwe witflora kaas, die wanneer jong gegeten , een mooie stevige structuur heeft, maar wanneer langer gerijpt heerlijk gaat lopen zoals we ook wel kennen van de brie’s.

Whatsapp button