De Erborinato Sancarlone allo zafferano is een blauwaderkaas uit Novara (Piëmonte, Italië) en wordt gemaakt van 100% gepasteuriseerde koemelk. De kaas is vernoemd naar de heilige van de Stad Arona, genaamd Sancarlone. De kaas weegt als hij jong is nog 3,5 kilo en rijpt minimaal 90 dagen. Voldoende tijd om de kracht van de blauwschimmel Penicillilum Roqueforti op te laten bouwen, maar ook om de kleur en smaak van de toegevoegde saffraan te laten ontwikkelen. De kaas wordt na het mallen flink geperst, waardoor de structuur stevig is en ietwat korrelig. De smaak is (ook bij jonge leeftijd) al best intens. Het zijn vooral de aardse tonen en honing die in het jonge stadium de boventoon voeren. Naarmate de kaas verder rijpt en meer vocht verliest neemt de animale en vegetale kracht ook toe. Combineer deze kaas met mooie zoete passito-wijnen of verwerk het in de pasta als je naast de bekende Gorgonzola naar wat uniekers op zoek bent. Wij proeven gerust mee!