Deze geweldige, voor Bourgondisch Lifestyle, nieuwe kaas wordt gemaakt van speciaal geselecteerde schapenmelk uit de streek Maremma, zuid-Toscane. In het middeleeuwse dorp Roccalbegna, bevindt zich een kaasmakerij die op geheel ambachtelijke wijze kaas maakt van enkel schapenmelk. De kaasmakerij is in 1957 opgericht en begon met een zeer kleinschalige productie. Tradities en kennis werden van generatie op generatie overgedragen, met als gevolg dat de familie nu tot de beste kaasmakers van Italië behoort en vele prijzen in de wacht sleept. Afgelopen september maakte Bourgondisch Lifestyle kennis met deze familie op het grootste kaasevenement van de wereld. Wij waren zeer onder de indruk van alle kazen en in het bijzonder van deze Pecorino. Een 20 kg wegende kaas met een minimale rijpingstijd van 10 maanden. Dit zorgt voor een stevige en toch romige textuur. Ook de smaak is fantastisch, deze is krachtig, maar toch heeft hij nog altijd zijn fruitige tonen behouden. De kaas combineert perfect met krachtige rode wijnen als bijvoorbeeld een Rosso of Brunello di Montalcino.