Tijdens zijn bezoek aan Frankrijk in de zomder van 2018 ontdekte René nog een andere mooie kaas. Net als de Soumaintrain, was de Plaisir au Chablis al een kaas die wij de afgelopen tijd veel verkochten, maar dit was altijd een gepasteuriseerde variant geweest. En nu is hij er rauwmelks! In de Bourgogne komt de kaas in veelvoud voor, helaas niet altijd van even goede kwaliteit. Maar gelukkig hebben we een prachtige variant binnen kunnen halen. Daarnaast wordt de kaas ook gemaakt op de plek waar de koeien grazen. Resultaat: een 100% rauwe koemelkkaas, die wordt gewassen met Marc de Chablis; een distillaat van vergiste restanten van uitgeperste druiven. In dit geval enkel en alleen chardonnay druiven afkomstig uit de wijnregio Chablis (uiterste noorden van de Bourgogne). De kaas krijgt daardoor een oranje-gele kleur. Net als de Epoisses gewassen in pekel, maar milder in smaak. De kaas rijpt in een spanen bakje wat zorgt voor meer power, karakter en boersheid.