Deze heerlijk romige wit-flora kaas wordt geproduceerd in de Rhône-Alpes, in de omgeving van Lyon. De oorsprong van dit kaasje is terug te leiden naar de Ardèche. Hier werd de kaas begin 20ste eeuw nog gemaakt van geitenmelk. Doordat er nooit een AOC voor de kaas is aangevraagd mocht deze ook op andere plaatsen gemaakt worden. Zo komt het dat het productiegebied verplaatst is en de kaas tegenwoordig van rauwe koemelk gemaakt wordt. De kaas lijkt enigszins wat op zijn neef de St. Marcelin. De Félicien is echter romiger en heeft een iets hoger vetgehalte. Daarnaast heeft hij een groter formaat, waardoor het rijpingsproces anders verloopt. Wij kiezen ervoor het kaasje in het herkenbare stenen bakje te rijpen. Hierdoor wordt de kaas uiteindelijk vloeibaar en kun je deze heerlijk weg lepelen. De minimale rijpingstijd is drie weken. Volgens velen verdient de St. Félicien absoluut een AOC, en wij zijn het daar zeker mee eens. De heerlijke frisheid van deze kaas in combinatie met de aardse tonen, zorgen ervoor dat niemand er genoeg van kan krijgen.