Het is misschien wel de meest bijzondere rijpingslocatie in Nederland. In het Twentse Daarle ligt een complex dat vroeger werd gebruikt voor munitieopslag. Tegenwoordig ligt er in de bunkers een kostbare lading van een heel andere orde. Onder een dikke laag beton met daarop anderhalve meter aarde (waarop zelfs flinke bomen groeien) liggen de rijpingsruimtes van Bunkerkaas verscholen: een nieuw stuk Hollandse glorie. In de bunkers heerst een perfecte omstandigheid voor het rijpen van kaas. Door de uitstekende isolatie is de luchtvochtigheid constant en is het er altijd zo’n 15 graden. Hierdoor hoeft er weinig stroom gebruikt te worden, waardoor de kazen ook nog eens duurzaam rijpen. In de receptuur wordt gebruik gemaakt van een speciaal soort zuursel en plantaardig stremsel, terwijl kleurstoffen achterwege worden gelaten. De kaas is gemaakt van niet afgeroomde Noord-Hollandse gepasteuriseerde koemelk en wordt er op het gebied van veredeling niets aan het toeval overgelaten. Bunkerkaas is weliswaar een halfharde kaas van formaat (16 kilo), maar het is echt een kaas op zich met een onderscheidende smaak. Na 25 weken rijping is die smaak op zijn best: vol en romig, met een pikante en nootachtige ondertoon. Het unieke karakter van de kaas wordt onderstreept door z’n opvallende verschijning: in plaats van een etiket en banderol is het logo ingedrukt in de zij- en bovenkant van de kaas. Het geeft een stoere en ambachtelijke uitstraling.